Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

FORUM ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΤΕΙΘ

Αύγουστος 22, 2014, 02:54:56 πμ
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Αύγουστος 22, 2014, 02:54:56 πμ

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Αποστολέας Θέμα: Νεα Της Ημερας!  (Αναγνώστηκε 2334 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MinDHunter

 • Νέο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 316
 • Φύλο: Άντρας
 • Move Your Mind
  • My Lineage 2 Server (L2battle Server)

Νεα Της Ημερας!
« στις: Ιούνιος 01, 2006, 11:57:26 μμ »
Την εξαίρεση από την υποχρέωση αδειοδότησης των ειδικών κεραιών εξωτερικού χώρου που χρησιμοποιούνται για να παρέχουν υπηρεσίες Wi-Fi αποφάσισε πρόσφατα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Πρόκειται για τις μικρές κεραίες που εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο ασύρματα τοπικά δίκτυα υπολογιστών -γνωστά ως WLAN- που κάνουν χρήση του ελεύθερου φάσματος στις ζώνες συχνοτήτων 2,4 και 5,4 Ghz, κυρίως για παροχή υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet.

Δίκτυα Wi-Fi είναι ήδη εγκατεστημένα σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, ακαδημαϊκά ιδρύματα κ.ά. Μέσω των συγκεκριμένων δικτύων, οι μετακινούμενοι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται ασύρματα στο Internet σε υψηλές ταχύτητες. Για τη σύνδεση είναι απαραίτητη η χρήση ειδικής κάρτας που τοποθετείται στον υπολογιστή και η ύπαρξη δικτύου Wi-Fi κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο χρήστης.

Η Απόφαση αναμένεται να διευκολύνει φορείς και επιχειρήσεις στην παροχή γρήγορων ασύρματων συνδέσεων Internet, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. Επίσης, θα ενισχύσει περαιτέρω την εξάπλωση των συγκεκριμένων δικτύων υπολογιστών, συμβάλλοντας στην προώθηση της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Internet, δεδομένου ότι τα δίκτυα αυτά προσφέρουν υψηλές ταχύτητες μετάδοσης.

Σημειώνεται ότι η εκπεμπόμενη ισχύς από τις κεραίες των δικτύων Wi-Fi είναι μικρότερη από 1 Watt και συνεπώς πολύ κατώτερη των ορίων έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Η Απόφαση θα τεθεί σε ισχύ με τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Πηγή: Δελτίο τύπου της ΕΕΤΤ


Impossimple Is Nothing
=================
By Spaceman

Αποσυνδεδεμένος MinDHunter

 • Νέο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 316
 • Φύλο: Άντρας
 • Move Your Mind
  • My Lineage 2 Server (L2battle Server)

Απ: Νεα Της Ημερας!
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 01, 2006, 11:58:04 μμ »
Ο δημιουργός του " PGP " Philip Ρ. Zimmermann ,
παρουσίασε ένα νέο λογισμικό που μπορεί να αποτρέψει τους "λάθος" ανθρώπους από το άκουσμα των συνομιλιών σας.
To νέο λογισμικό με το όνομα "Zfone" χρησιμοποιεί ένα νέο πρωτόκολλο αποκαλούμενο ZRTP, το οποίο κατα τον δημιουργό,
είναι καλύτερο από τις άλλες προσεγγίσεις σε ασφαλές VoIP, επειδή επιτυγχάνει την ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται η εμπιστοσύνη σε ένα PKI, μια βασική πιστοποίηση, τα πρότυπα ασφάλιας, τις αρχές πιστοποιητικών.
Επίσης σημαντικό είναι πως το λογισμικό δεν στηρίζεται στην SIP και στην πραγματικότητα δεν στηρίζεται σε οποιουσδήποτε κεντρικούς υπολογιστές , όπως συμβαίνει σήμερα τις περισσότερες φορές ! Εκτελεί τις βασικές συμφωνίες και τη βασική διαχείρισή του κατά τρόπο " peer-to-peer " .
O Zimmermann έχει δηλώσει,σχολιάσει και προειδοποιήσει κατα το παρελθόν σχετικά με τους νέους κινδύνους που δημιουργούνται συνεχώς με την ραγδαία αύξηση της VoIP τηλεφωνίας αλλά και για "οργανωμένο έγκλημα" που "ακούει" VoIP συνομιλίες και χρη/εί τα ευαίσθητα δεδομένα των συνομιλούντων ενώ αυτοί δεν έχουν ιδέα!

Το λογισμικό διατήθεται ως ' Public Beta ' για Windows XP version, Mac OS X και Linux ενώ έχει γίνει πρόταση στην IETF για αποδοχή του πρωτοκόλλου στο μέλλον ώς νέο standard !

Για όσους δε γνωρίζουν τι εστί Zimmermann, μπορούν να ενημερωθούν απο μια Ιστορική αναδρομή γραμμένη και στα ελληνικά στη προσωπική σελίδα την οποία ο ίδιος διατηρεί .
Ακόμα εκεί μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το PGP και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.


Impossimple Is Nothing
=================
By Spaceman

Αποσυνδεδεμένος MinDHunter

 • Νέο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 316
 • Φύλο: Άντρας
 • Move Your Mind
  • My Lineage 2 Server (L2battle Server)

Απ: Νεα Της Ημερας!
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 01, 2006, 11:59:33 μμ »
Κάτι γίνεται ή καλύτερα κάτι παίζεται εδώ !

'Αραγε, κατα πόσο είστε ενημερωμένοι για αυτό το θέμα ;
Μέσα στο τεράστιο όγκο των ειδήσεων του διαδικτύου πιστεύω πως όλο και κάπου θα έχει πάρει το μάτι σας αυτές τις δυο λέξεις , " Net Neutrality " .
Αν όχι, το άρθρο αυτό είναι εδώ να σας ενημερώσει με όσο το δύνατο γίνεται απλό τρόπο, γιατί κάτι παίζεται εδώ.. αλλά τι ;

Ας πάρουμε το θέμα από την αρχή . Το διαδύκτιο (internet) , το μεγαλύτερο δίκτυο του κόσμου του οποίου οι υπηρεσίες και εφαρμογές "εφαρμόζονται" στη καθημερινή μας ζωή όλο και περισσότερο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και ο τεράστιος όγκος πληροφοριών που μετακινούνται καθημερινα αναδυκνίοντας τη χρησιμότητα της πληροφορίας όσο ποτέ ίσως άλλωτε, δεν έμεινε ανέπαφο όπως ήταν γραφτό από το "αόρατο χέρι" της αγοράς .
Με την πάροδο του χρόνου, βλέπουμε το ίντερνετ σήμερα να είναι γεμάτο από επιχ/σεις, εταιρίες. ελ.επαγγελματίες με σελίδες από απλές παρουσιάσεις προιόντων έως σε μικρά,μεσαία και μεγάλα online καταστήματα και portals (ηλεκ. πύλες) . Είναι ξεκάθαρο πως το διαδίκτυο και η οικονομία σήμερα αλληλοεξυπηρετούνται και αυτό δεν είναι κακό .
Αφού ζούμε σε μια κοινωνία της ελεύθερης αγοράς είναι λογικό και στο διαδύκτιο να ισχύουν οι ίδιοι όροι της αγοράς . Είναι πάντα ωραίο όταν βλέπουμε πως ένας έφηβος προγρα/στης είναι σήμερα από τους πιο πετυχημένους επιχ/τίες αφού κατάφερε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο ηλεκ. κατάστημα ή το μεγαλύτερο portal . Είναι συναρπαστικό πάντα όταν ακούμε τέτοιες ιστορίες παραδείγματα που απλοί άνθρωποι με τολμηρές ή καινοτόμες ιδέες πέτυχαν δίκαια , καθαρά και με το σπαθί τους χρησ/ώντας τις γνώσεις τους και τις πληροφορίες τους και στο τέλος πέτυχαν .
Για να θυμηθούμε για παράδειγμα πως άρχισε το Hotmail ή το Amazon και τόσοι άλλοι ποια σήμερα.. όμως όλοι αυτοί πέτυχαν επίσης διότι το διαδύκτιο ήταν τότε και ακόμα παραμένει "Net Neutral" = "η ουδετερότητα στο διαδίκτυο" .

Ο όρος λοιπόν "Net Neutrality" επανέρχεται στο προσκήνιο σήμερα και αυτό γιατί μεγάλες εταιρίες στις Η.Π.Α , τηλεφωνικοί οργανισμοί κολοσσοί όπως π.χ η ΑΤ&Τ , πιέζουν την κυβέρνηση και το Κονγκρέσο να περάσουν κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτή καθ'αυτήν την ουδετερότητα του διαδικτίου.

Αυτό που λοιπόν πρoτείνουν, με απλά λόγια, είναι να έχουν το δικαίωμα να χρεώνουν οποιαδοίποτε μεγάλου "κύρους" εταιρία, αυτό σημαίνει "πετυχημένη" με πολλούς χρήστες γενικά αυτή που βγάζει χρήμα.. όπως π.χ η Google , Yahoo κτλ και τέτοιου είδους online επιχ/σεις, χρήματα για μια υπηρεσία ασφαλίστρου που θα εξασφαλίζει ότι οι σελίδες τους θα φτάνουν σε σας γρηγορότερα. Απ' την άλλη όμως, οι μικρότερες επιχειρήσεις και οι μεμονωμένoι bloggers που δεν μπορούν να πληρώσουν για την υπηρεσία ασφαλίστρου θα πρέπει να περιοριστούν στις "περιορισμένες" πιθανότητές τους, με την κανονική υπηρεσία, ελπίζοντας πως οι χρήστες όλο και κάπου,κάπως,κάποτε θα βρούνε το δρόμο και προς τις δικιές τους σελίδες !
Για να το καταλάβετε καλύτερα, υποθέστε πως ένας τέτοιος νόμος "περνάει", τότε οι τηλε/κοί παροχείς κολοσσοί θα χρεώνουνε καθ' αυτόν το τρόπο ακόμα και επιχ/σεις που αν και μικρές ακόμα ή εβρισκόμενες στην αρχή της επιχ/κής τους δραστηριότητας έχουν οικονομικά πετύχει ! Δεν νομίζετε πως έτσι ο Γιάννης π.χ που έχει κάνει το "νέο Go0gle", πως δε θα αργήσει να τα βρει σκούρα οικονομικά , δε νομίζετε πως ίσως έτσι αντί οι επιχ/τικοί ορίζοντες της επιχ/σης του αντί να ανοίγουν θε στενεύουν ;
Και καλά το Google, το Yahoo αυτοί είδη έχουν και θα πληρώνουν τι να κάνουν αλλά ο Γιάννης με το "νεο Go0gle" πως θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία αφού μόλις έτυχε να πετύχει ;

Τέτοιες παρόμοιες σκέψεις και αγωνίες, λοιπόν, έχει δημιουργήσει η κίνηση στις Η.Π.Α των μεγάλο-παροχέων ώστε ένα τέτοιος νόμος να εφαρμοστεί .
Χμ.., μα θα μου πείτε , και καλά εμένα τι με νοιάζει, αυτό γίνεται στην Αμερική και αν υλοποιηθεί εμένα δε με πειράζει ! Δε πρέπει όμως να ξεχνάμε πως στο διαδίκτυο η επιρροή των Η.Π.Α μεγάλη και πως ότι εφαρμοστεί για εκεί , σήμερα σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο όπου ζούμε, οι όποιες αλλαγές στις Η.Π.Α δεν θα αργήσουν να εξαπλωθούν και εφαρμοστούν ιδίως ή παραλλήλως και στον υπόλοιπο πλανήτη. Να μη ξεχνάμε πως ιστορικά το διαδίκτυο γεννήθηκε στις Η.Π.Α , εκεί αρχικά εξελίχθηκε και πως ακόμα εκεί είναι και η ICANN
'Ισως όμως μια απόφαση στις Η.Π.Α να μην παρθεί και στον υπόλοιπο κόσμό όμως εδώ μιλάμε για "αναμενόμενη" επιρροή και για ζήτημα πλέον του τι είδους ίντερνετ θέλουμε να έχουμε στο μέλλον και το ζήτημα έχει τεθεί " Net Neutrality or Not ? " .
Ο Tim Berners-Lee, εφευρέτης του World Wide Web, έχει μιλήσει είδη και ταχθεί, υπέρ της ουδετερότητας δικτύων και ενάντια στην ιδέα που λέει ότι "εάν θέλω να παρακολουθήσω έναν τηλεοπτικό σταθμό στο Διαδίκτυο, εκείνος ο τηλεοπτικός σταθμός θα πρέπει να έχει πληρώσει για να διαβιβάσει σε εμένα." !
Επίσης ο Vint Cerf, πρωτοπόρος του διαδικτύου, έχει δηλώσει στο Κονγκρέσο πως η πρόταση των παρόχων για το διαδίκτυο των "δύο τάξεων" είναι απολύτως λανθασμένη και χωρίς κάποια βάση και πως αν είναι δυνατόν θα πρέπει να θεσπιστεί άμεσα επ' αυτού κατάλληλη νομοθεσία που να αποτρέπει τις εταιρίες από αυτή ή τέτοιου είδους κινήσεις.
Ξεκάθαρα υποστήριξε, πως θα πρέπει να υπάρχει ουδετερότητα στο Διαδίκτυο (Νet Νeutrality) έτσι ώστε να έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα σε πρόσβαση σε ιστοσελίδες, εφαρμογές κ.τ.λ .

..η "κινητοποίηση" λοιπόν ήταν αναμενόμενη και ίσως η απάντηση στο ερώτημα " Net Neutrality or Not ? " να μοιάζει λογικά απλή αλλά στο κόσμο της αγοράς ποτέ κανείς δε ξέρει..


Impossimple Is Nothing
=================
By Spaceman

Αποσυνδεδεμένος MinDHunter

 • Νέο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 316
 • Φύλο: Άντρας
 • Move Your Mind
  • My Lineage 2 Server (L2battle Server)

Απ: Νεα Της Ημερας!
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 02, 2006, 12:00:50 πμ »
Απόρριφθηκε τελικά η ιδέα της δημιουργίας του domain κατάληξης " .xxx "
προς απογοήτευση των υποστηρικτών αλλά και προς την ικανοποίηση των επικριτών μιάς και αυτοί υπήρχαν εξ'αρχής !
Η ιστορία του όλου εγχειρήματος άρχιζει πίσω στο 2001 και στην περίοδο που ακολούθησε έως τις μέρες μας οι αναβολές της τελικής απόφασης για τη δημιουργία ή όχι της συγκεκριμένης κατάληξης υπήρξαν αρκετές .
Η κατάληξη .xxx προοριζόταν για να "μαζέψει" ιστοσελίδες ερωτικού,πορνογραφικού περιεχομένου έτσι ώστε οι χρήστες του διαδυκτίου να είχαν μια πιο γρήγορη πληροφόρηση για το που εισέρχονται όταν η κατάληξη του domain που επισκέπτονται είναι τέτοια . Αυτή η ιδέα δεν φαινόταν κακή μιας και οι υποστηρικτές της στηρίζονταν στο ότι ο χρήστης που θα ήξερε που πάει θα προστατευόταν εξαρχής μιας και το περιεχόμενο της σελίδας πλέον θα ήταν είδη γνωστό από την κατάληξη της . 'Ετσι η επιλογή θα ήταν πλέον στον χρήστη και μόνο αν θα προχωρούσε στη σελίδα ή θα την απέφευγε .
'Ομως από την αρχή υπήρξε και οι άλλη πλευρά με επι/ματα όπως του οτι η δημιουργία τέτοιου domain θα ήταν μια έμμεση ή άμεση στο μέλλον επικύρωση και νομιμοποίηση της πορνογραφίας .
Βέβαια υπήρξαν και αντιρρήσεις απο είδη κάτοχους ιστοσελίδων του ιδίου περιεχομένου, οι οποίοι έλεγαν πως δε θα ρίσκαραν την μεταφορά του domain της υπάρχουσας σελίδας τους από ένα άλλο domain στο νέο, διότι ο κίνδυνος του να χαθεί ποσοστό των επισκεπτών θα ήταν πραγματικός.
Κάπως έτσι λοιπόν εν συντομία, άρχισε και τελικά τελείωσε το όλο θέμα μιας και η απόφαση των ρυθμιστών του διαδυκτίου είναι .." άκυρον " !


Impossimple Is Nothing
=================
By Spaceman

Αποσυνδεδεμένος MinDHunter

 • Νέο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 316
 • Φύλο: Άντρας
 • Move Your Mind
  • My Lineage 2 Server (L2battle Server)

Απ: Νεα Της Ημερας!
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 02, 2006, 12:06:50 πμ »
Αλλαγες στο interface του επερχόμενου office εκανε η microsoft.Αρκετά όμορφο:


Διτε όλες τις φοτο εδω
(11Αρχεια - 477ΜΒ)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 31, 2008, 01:49:57 μμ by Newbie »


Impossimple Is Nothing
=================
By Spaceman

Αποσυνδεδεμένος MinDHunter

 • Νέο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 316
 • Φύλο: Άντρας
 • Move Your Mind
  • My Lineage 2 Server (L2battle Server)

Απ: Νεα Της Ημερας!
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 03, 2006, 11:41:14 πμ »
Η Αυστραλία είναι ανάμεσα στις χώρες που μέχρι το 2020 θα κερδίσουν τα περισσότερα από την εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως υποστηρίζει σχετική έρευνα. Οι φτωχότερες χώρες, όμως, φαίνεται ότι θα είναι οι χαμένες του ... «παιχνιδιού».
Μελέτη που έγινε από την RAND Corporation βρήκε ότι οι χώρες που ήδη είναι τεχνολογικά ανεπτυγμένες και όχι αυτές που στην παρούσα φάση είναι τεχνολογικά ελλιπείς, θα είναι και αυτές που θα ωφεληθούν περισσότερο από την τεχνολογία.

"Ο τόπος που ζουν οι άνθρωποι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο που οι τεχνολογικές εφαρμογές θα επηρεάσουν την υγεία και το επίπεδο ζωής τους, παίζοντας επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στο πως η κάθε χώρα θα μπορέσει να προστατεύσει τόσο τους πολίτες της όσο και το περιβάλλον τους," αναφέρει ο Dr Richard Silberglitt, ένας από τους επικεφαλής της μελέτης.

Η εν λόγω έρευνα αφορά 29 χώρες που αξιολογήθηκαν ως τεχνολογικά ανεπτυγμένες, επαρκείς, αναπτυσσόμενες ή ελλιπείς.

"Οι πολίτες του Κανάδα, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας (που αντιπροσωπεύει τη δυτική Ευρώπη), της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και του Ισραήλ, θα είναι αυτοί που θα ωφεληθούν περισσότερο από τις εξελίξεις στην τεχνολογία και θα έχουν την ικανότητα να την εκμεταλλευτούν ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητά της," καταλήγει η μελέτη.

Ως παραδείγματα υψηλής τεχνολογικής εξέλιξης, η έρευνα αναφέρει την ανάπτυξη ιστών για μεταμόσχευση και αντικατάσταση ανθρώπινων οργάνων, τη δημιουργία διεισδυτικών δικτύων που θα μπορούν να προσφέρουν παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, την ικανότητα πρόσβασης σε πληροφορίες από οπουδήποτε και οποτεδήποτε ή ακόμα και τη δημιουργία υπολογιστών που θα μπορούν να φορεθούν σαν ρούχο.

"Η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία και άλλες χώρες όπως η Πολωνία (που αντιπροσωπεύει την ανατολική Ευρώπη) θα μπορούσαν επίσης να απολαύσουν σημαντικές και πολύπλοκες τεχνολογικές εξελίξεις όπως και απλούστερες," όπως επισημαίνεται στη μελέτη στην περιγραφή του ποιες χώρες θεωρούνται τεχνολογικά επαρκείς.

Αυτές οι χώρες, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να «προσφέρουν στους πολίτες τους φαρμακευτικές αγωγές που στοχεύουν συγκεκριμένες ασθένειες, όγκους ή παθογένειες καθώς και να παρέχουν σε μεγάλο βαθμό βελτιωμένες διαγνωστικές και χειρουργικές μεθόδους".

Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιστημονικά αναπτυσσόμενες χώρες "το Μεξικό, η Τουρκία, η Βραζιλία, η Κολομβίας, η Ινδονησία, η Νότιος Αφρική και η Χιλή …είναι σίγουρο πως θα μπορέσουν να ωφεληθούν από τις όχι τόσο πολύπλοκες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως είναι συσκευές που θα παρακολουθούν συνεχώς την κίνηση αντικειμένων αλλά και ανθρώπων, εύχρηστα διαγνωστικά τεστ που θα προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα για αρκετές μολύνσεις αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον βιομηχανικές μεθόδους."

Αντίθετα, οι τεχνολογικά ελλιπείς χώρες – τα νησιά Φίτζι, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Γεωργία, το Νεπάλ, το Πακιστάν, η Αίγυπτος, το Ιράν, η Ιορδανία, η Κένυα, το Καμερούν και το Τσαντ - "βαρύνονται από προβληματικά πολιτικά συστήματα, έλλειψη υποδομών και διαθέσιμων πηγών αλλά και από ταξικές διαφορές."

"Όταν αυτές οι χώρες θα έχουν τη θέληση να προχωρήσουν σε αλλαγές, τότε θα μπορέσουν να βελτιώσουν και τη ζωή των πολιτών τους," προσθέτει η μελέτη, παρουσιάζοντας ως παραδείγματα την φτηνή ηλιακή ενέργεια για φορητές εφαρμογές, τρόπους για τον καθαρισμό τους νερού που δεν θα απαιτούν πολύπλοκες και ακριβές υποδομές καθώς και υπαίθριες ασύρματες επικοινωνίες.

Η Κίνα και η Ινδία, όπως υποστηρίζει η συγκεκριμένη έρευνα, είναι στην κορυφή τν τεχνολογικά επαρκών χωρών.

"Ωστόσο, αν επιθυμούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να συγκαταλεχθούν ανάμεσα στις τεχνολογικά εξελιγμένες χώρες, θα πρέπει να σημειώσουν μεγαλύτερη πρόοδο στον οικονομικό, πολιτικό και νομοθετικό τομέα, να αναπτυχθούν από άποψη υποδομών, να βελτιώσουν την προστασία του περιβάλλοντος και να ασχοληθούν περισσότερο με την έρευνα και την εκπαίδευση."


Impossimple Is Nothing
=================
By Spaceman

Αποσυνδεδεμένος MinDHunter

 • Νέο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 316
 • Φύλο: Άντρας
 • Move Your Mind
  • My Lineage 2 Server (L2battle Server)

Απ: Νεα Της Ημερας!
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 03, 2006, 11:42:57 πμ »
Ουάσινγκτον: Με το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής να απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, η πολιτεία του Τέξας ανακοίνωσε ότι θα μεταδίδει ζωντανά μέσω του Διαδικτύου εικόνες από τη συνοριογραμμή με το Μεξικό και καλεί τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθούν και να αναφέρουν τυχόν παράνομους μετανάστες.

Ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι, μεταδίδει το ΒΒC, ανακοίνωσε ότι διαδικτυακές κάμερες κόστους πέντε εκατ. δολαρίων θα τοποθετηθούν σε γνωστές διαδρομές των παράνομων Μεξικανών κατά μήκος των συνόρων, μήκους 1.600 χιλιομέτρων. Χρήστες του Διαδικτύου από όλο τον κόσμο θα μπορούν να αναφέρουν υπόπτους τηλεφωνώντας δωρεάν σε ειδική υπηρεσία.

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε πρόσφατα νομοθεσία που παρέχει υπηκοότητα σε εκατομμύρια παράνομους μέχρι σήμερα μετανάστες και ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία προγράμματος υποδοχής μεταναστών με συμβόλαιο για παραμονή περιορισμένης διάρκειας.

Για να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα, ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία υποστηρίζει αυστηρότερα μέτρα και επιμένει στην ποινικοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών.

Η αμερικανική κοινή γνώμη είναι διχασμένη, με τις δεξιές οργανώσεις να διαμαρτύρονται για το νέο νόμο και εκατομμύρια άλλους πολίτες να διαδηλώνουν υποστηρίζοντάς τους.


Impossimple Is Nothing
=================
By Spaceman

Αποσυνδεδεμένος MinDHunter

 • Νέο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 316
 • Φύλο: Άντρας
 • Move Your Mind
  • My Lineage 2 Server (L2battle Server)

Απ: Νεα Της Ημερας!
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 26, 2006, 08:25:11 μμ »
Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις απο τη Microsoft για την μελλοντική υποστήριξη του ODF στο Office 2007 μέσω open source add-in εργαλείου, η Google ανακοινώνει και τη δική της υποστήριξη στο ODF και στην οργάνωση που έχει ώς σκοπό την προωθήση και την υιοθέτηση του OpenDocument , ODF Alliance .
To "Writely", ο online κειμενογράφος της Google, είδη υποστηρίζει τα ODF αρχεία ενώ η σύμπλευση στην συμμαχία, χαρακτηρίζει για ακόμα μια φορά την "πολιτική" της συγκεκριμένης εταιρίας σε θέματα ανοιχτού λογισμικού .
Απ' την άλλη η υποστήριξη των open standards από εταιρίες όπως η Microsoft και η Google έμμεσα ή άμεσα, ισχυροποιούν τη θέση της ιδεάς του ODF και φαρδύτερα αναδυκνύεται σημαντικά ο ρόλος του ανοιχτού λογισμικού και των εφαρμογών του ενώ παράλληλα δίνεται το "έναυσμα" στην αγορά να αξιοποιήσει τι νέες προοπτικές που απορρέουν .


Impossimple Is Nothing
=================
By Spaceman